Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Не се поддавам на натиск и внушения

Политика

Десислава Атанасова: Не се поддавам на натиск и внушения

Десислава Атанасова: Не се поддавам на натиск и внушения - Tribune.bg
Снимка:

„Не се поддавам на внушения и натиск“, заяви Десислава Атанасова, кандидат за конституционен съдия от ГЕРБ-СДС, при изслушването ѝ в парламентарната комисия по конституционни въпроси. Тя заяви, че ако има опити за влияние, ще съобщи за тях публично.

„Ще формирам вътрешните си убеждения на база ценностите, принципите и нормите на конституцията. Противодействие срещу подобни опити срещу който и да е, без значение дали е член на КС, магистрат, член на Народното събрание или изпълнителната власт е да бъде дадена подходяща публичност“, добави тя.

Атанасова уточни, че няма да си направи самоотвод при гласуването в КС по отношение на делото срещу промените в Конституцията, на които и тя е вносител. Аргументира се с това, че че в практиката на КС не съществува понятие за отвод.

Тя даде да се разбере още, че няма да отстъства от заседанията на КС, нито ще шиканира при гласуването по ключови дела.

Относно критиката за липса на юридически опит тя заяви, че е участвала при написването на всички искания на ГЕРБ до КС. Изтъкна, че има над 15 години опит в комисията по правни въпроси и това е  плюс. След края на изслушването ѝ депутатите от групата в ГЕРБ-СДС, които бяха в зала, я аплодираха и напуснаха заседанието.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети