Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Готови сме на разговори с всички, ще бъдем разумна и коректна опозиция

Политика

Десислава Атанасова: Готови сме на разговори с всички, ще бъдем разумна и коректна опозиция

Десислава Атанасова: Готови сме на разговори с всички, ще бъдем разумна и коректна опозиция - Tribune.bg
Снимка:

През тази година два парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно правителство, припомни в началото на този парламент Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите й това бе наказано от избирателите със срив за подкрепата на партиите на изборите.

„Заради ниската избирателна активност Народното събрание/НС/ не разполага с легитимност да пилее време за произволни скандали. Още сега е ясно, че каквото и да е мнозинство, няма да е резултат от обща енергия, а на компромиси. Това е резултат от противопоставянето. Не е ясно колко граждани бяха лишени от глас заради машините и репресиите на вътрешния министър", отбеляза Атанасова. Тя посочи, че в действителност е разбита илюзията, че в 45-то и 46-то НС имат мнозинство протестните партии.

„Вярваме, че всички ще подходим със смирение. Осъзнаваме необходимостта от правителство и работещ парламент като първа крачка за излизане от кризата. Затова от днес може да разчитате на разумно отношение от коалиция ГЕРБ-СДС. В 47-то НС групата ще бъде опозиция на очертаващото се ляво-либерално мнозинство. Не осъзнаваме ролята си като противопоставяне на мнозинството, а ще търсим съгласие. Затова сме готови да водим разговори с всяка политическа сила, за да се преодолеят кризите и за развитие на страната ни. Припомняме, че три пъти се явихме на избори и печелим над 20% от доверието на избирателите", уточни председателят на ПГ ГЕРБ-СДС. Десислава Атанасова подчерта, че ПП ГЕРБ е създадена преди 15 години и благодари на симпатизантите на партията.

„Благодарим ви и няма да ви предадем! Няма да допуснем правителство и решения на парламента в разрез с интересите на страната, скрити зад думите за нулева толерантност на корупцията. Наясно сме колко е важен подходът на опозицията към управляващото мнозинство – това не е непрекъснато да се създава шум и агресия, а като разумен коректив, който дава предложения и участва при вземане на решенията. Пожелаваме успех на партиите, които преговарят за правителство. Призоваваме политическите сили в 47-то НС да концентрира усилията си за преодоляването на всички кризи. Очакваме в следващите няколко месеца да няма самоцелен реванш, нападки и обиди. От името на ГЕРБ гарантирам, че правителството ще получи толеранс и то ще получи подкрепа за изготвяне на Държавния бюджет, който настояваме да се приеме тази година. Ще настояваме всяка стотинка държавен дълг да бъде изразходвана разумно, за да влезем в еврозоната. Ще бъдем против на това доходите да бъдат увеличени със заеми. Първият ни проект ще е мораториум за нов дълг, докато не се конституира ново правителство", категорична бе Атанасова. Тя изтъкна, че през последните шест месеца България е загубила политическо време.

„Голямата задача на 47-то НС е да върне страната в нормален ритъм и да възстановим мостовете между партиите и в обществото. Не бива да си поставяме цели, които не можем да постигнем, но трябва да надскочим егото се, за да подкрепим гражданите, които изпитват на гърба си кризата. Това е пътят да се върне доверието в партиите. От нас зависи да върнем доверието в българите, че могат да живеят спокойно и убедена съм, че ако успеем и те ще ни отговорят със същото.

Бог да пази България!", апелира от трибуната Десислава Атанасова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати