Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасова обвини ИТН, че са несериозни, Йорданов я посъветва да гледа „своята градинка“

Политика

Атанасова обвини ИТН, че са несериозни, Йорданов я посъветва да гледа „своята градинка“

Атанасова обвини ИТН, че са несериозни, Йорданов я посъветва да гледа своята градинка - Tribune.bg

Всичките са овъртолени като свински черва, да се оправят, коментира Тошко Йорданов

Да се напуска залата, особено когато тази точка касае проучвателен успешно завършен мандат, е съвсем несериозно, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова пред журналисти след Председателски съвет на Народното събрание.

„Забавихме се толкова време, защото очевидно в залата няма съгласие. Колегите, които имат основна вина да се стигне до този правен хаос, са колегите от ИТН, защото именно техният кандидат за министър-председател оттегли своето заявление. Ние не заявяваме против волята на всеки един кандидат да има лични причини. Ние, както видяхме, нямахме политически изказвания в пленарна зала. Имахме само констуктивни юридически такива с констатации, които считаме, че са верни. Затова и вече внесохме проект за решение, какъвто го предложи от парламентарната трибуна Росен Желязков“, подчерта Атанасова. Тя уточни, че още вчера в 19ч. е информирала председателката на парламента Ива Митева, че ГЕРБ-СДС имат претенции към съдържанието на акта на Народното събрание, с което висшият законодателен орган ще приеме оставката на кандидат-премиера на ИТН Пламен Николов. В отговор Митева е заявила, че няма да прави повече промени в документа, който е изготвила.

Според юристите на ПГ на ГЕРБ-СДС решението на парламента по казуса „Пламен Николов“ следва да запише, че „НС не избира Пламен Николов за министър-председател“. Така според тях ще се спре бъдеща практика всеки кандидат-премиер, който види, че не събира нужните гласове, да подава оставка по лични причини.

„ГЕРБ да си гледат в своята градинка и да не се занимават с ИТН“, посъветва Атанасова Тошко Йорданов от ИТН. В коментар на позицията на ГЕРБ-СДС председателят на ПГ на ИТН помоли медиите да помнят какво е казвал.

„Заявихме отдавна, че ако нямаме подкрепа от другите две партии, няма да предложим кабинет. В името на това, че си имат мнозинство да си вземат решение. Толкова е просто. Христо Иванов е бивш министър на Бойко Борисов и му викаше шеф. Мая Манолова беше в БСП и викаше – „Дайте шанс на Орешарски“ и гласува Делян Пеевски с едната си ръчичка, с която натисна бутона за шеф на ДАНС. Татяна Дончева да не казвам през какво мина. Всичките са овъртолени като свински черва, да се оправят“, коментира Тошко Йорданов в кулоарите на парламента.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати