Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Петков се опитва да се крие зад МВнР и доклади

Политика

Десислава Атанасова: Петков се опитва да се крие зад МВнР и доклади

Десислава Атанасова: Петков се опитва да се крие зад МВнР и доклади - Tribune.bg
Снимка:

Това беше демонстрация на един умален модел как е функционирала държавата през изминалите 6 месеца

„Петков опитва да се скрие зад Външно министерство, зад някакви доклади. В никакъв случай на пленарната зала не стана ясно как се вземат решения. Това беше демонстрация на един умален модел как е функционирала държавата през изминалите 6 месеца”, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ след изслушването в НС за руските дипломати. 

„От 37 човека, за които държавна агенция национала сигурност е сигнализирала министър-председателя, че по член 9 на Виенската конвенция трябва да бъдат отзовани, само 20 са дипломати.  Останалите са персонал- готвачи, шофьори и градинари. Това е безпрецедентно безхаберие”, каза тя. 

Атанасова заяви, че след новината снощи е прочела, че 40 са служителите в посолствата и консулствата на Русия, което се е съдържало в отговор на министърът в оставака Теодора Генчовска.

„Останалите до 70 –сет, питайте Петков дали е спазена Виенската конвенция. Той няма отговор”, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Никой не даде информация кой е взел това решение. Органът, който може да вземе решение е МС, има Съвет по сигирност, но председател пак в Петков. Живеем в абсурд”, каза още Атанасова.

„Петков е объркан по принцип, трудно е някакви доклади да го объркат допълнително, просто няма накъде повече”, заключи Атанасова.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати