Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: ПП и ДБ се скриха от публични разговори

Политика

Десислава Атанасова: ПП и ДБ се скриха от публични разговори

Десислава Атанасова: ПП и ДБ се скриха от публични разговори - Tribune.bg
Снимка:

Само преди ден отричаха приоритетите на кабинета „Габровски“, а сега ги повтарят, заяви още тя

„Г-н Денков е бил зам.-министър в правителство на Борисов, служебен министър в правителство на Радев и министър в правителство на Петков. Тоест можем да говорим за модела, Борисов-Радев-Петков“, заяви пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по повод кандидатурата на Николай Денков за премиер от ПП.

Атанасова припомни, че Денков е бил и заместник на Меглена Кунева и запита: Това дали означава, че НДСВ се завръща или тройната коалиция?

БГНЕС

Тя допълни, че припомня тези факти заради твърдения, че втория ешалон на ГЕРБ може да оглави кабинет на ПП. „Имаше една безспорна гражданска кандидатура, имаше смелост в тази критична ситуация да поеме цялата отговорност и да представи кабинет“, допълни тя.

Според Атанасова, вчера Народното събрание е пропуснало шанса си, един много професионален и амбициозен кабинет да изпълни програмата си по приоритети.

Тя допълни, че е неуместно дори да се пита от ГЕРБ ще подкрепят мандат на ПП, защото някой ги наричат шарлатани, друго аматьори, особено и след чутото от Николай Павлов в пленарна зала вчера, който заяви, че е премахнат от „Булгаргаз“, за да бъдат вкарани посредниците.

Запитана дали е присъствала на председателски съвет, където е обсъждана кандидатурата на премиер, Атанасова заяви, че тези съвети се провеждат за обсъждане на дневния ред на Народното събрание и въпроси от вътрешния ред и правилата на парламента.

Вторият ешалон на ГЕРБ е пробил и при ПП

„Това, че някой си прави коалиционен кръжок, на който ние отказахме да участваме, защото той не е публичен. Помните, че само преди две седмици, тези които се скриха зад вратите на председателския кабинет настояваха за публични разговори. Ние искаме публични разговори, пред камерите, да заявим на ПП и ДБ мнението си, не само за евентуалния им кабинет на малцинството, но и за приоритетите им, които са написали в писмо покана, са част и от приоритетите на правителството „Габровски“, каза още Атанасова и подчерта, че само преди ден същите са отричали тези приоритети, а сега ги повтарят в свое писмо. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети