Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Пред нас стоят всички възможни варианти за правителство

Политика

Десислава Атанасова: Пред нас стоят всички възможни варианти за правителство

Десислава Атанасова: Пред нас стоят всички възможни варианти за правителство - Tribune.bg
Снимка:

Да кажеш на 670 хиляди българи, че са лошо, не намирам за политически коректно

Не знам на каква логика почива твърдението, че спечелилата партия няма право да поиска подкрепа от втората или от някоя друга, а втората има право на всичко. Тази позиция на някои представители на „Продължаваме промяната - Демократична България” води до никъде”, каза пред бТВ председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. „Ние също имаме избиратели. Нашите избиратели знаят какво преживяха – бяха обиждани, изчегъртвани. Сега опитваме с тези хора да имаме нормален тон. Те арестуваха Борисов, Горанов и Арнаудова- не сме го забравили. Сега да сложим законността като обща допирна точка?“, изуми се тя.

„Пред нас стоят всички възможни варианти и затова призоваваме за точен и ясен отговор. Няма да проявим политически инат. Искаме откровен отговор. Малко се обидих от думите на г-жа Бориславова - или лошо, или по-лошо. Да кажеш на 670 хиляди българи, че са лошо, защото са избрали първата политическа сила, не намирам за политически коректно, ако тя е политик“, заяви Атанасова.

Тя препоръча дните, преди президента да започне да връчва мандатите за съставяне на правителство да се използват за лидерски разговори. „Лидерските разговори трябва да родят обща платформа. Тогава няма да има значение с кой мандат ще се направи правителство, ако има съгласие по важните теми на България“, заяви Атанасова.

Тя беше категорична, че ГЕРБ иска редовно правителство за България. „Искаме споделена отговорност и взаимен контрол. Не виждам какво пречи това да се случи с първия мандат, а може да се случи с втория“.

Тя обясни, че се надява октомври да дойде със стабилно правителство и всички да се подготвят спокойно за местните избори. „Това, което се случи през последните две седмици е нещо, което не сме виждали последните две години. Да се завърне нормалният тон в политиката“, каза още Атанасова. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети