Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова призова Радев да не опитва да извива ръцете на партиите за актуализацията на бюджета

Политика

Десислава Атанасова призова Радев да не опитва да извива ръцете на партиите за актуализацията на бюджета

Снимка:

Президентът поставя условия пред партиите за актуализацията на бюджета и им извива ръцете като го обвързва с връчване на мандата. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова в парламента. 

„Освен, че е разединител на нацията, той се превръща в рекетьор за парламентарните групи. Не може да се поставят такива условия, защото нито една партия няма да подпише празен чек без да са ясни условията, при които ще се харчат тези пари“, коментира Атанасова.

Тя подчерта, че ГЕРБ е оставила подредена държава в стабилно финансово и икономическо състояние.

По думите ѝ правителството на Борисов е било отговорно и не е вярно, че са останали пари до есента.

„Президентът не може да избяга от своята отговорност. Това служебно правителство се роди под неговия юмрук“, каза още тя, като подчерта, че цялата изпълнителна власт е в ръцете на държавния глава, а служебното правителство не се справя с нищо.

Депутатът определи като странно провеждането на КСНС с 2 години закъснение от президента Радев-„ чак сега разбра, че има опасност от четвърта COVID вълна и от мигрантска криза. Мои колеги от нашата парламентарна група преди седмици бяха на място и провериха какво е състоянието на бежанските центрове“, подчерта тя.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още