Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: „Промяната“ и ДБ пазят Гешев

Политика

Десислава Атанасова: „Промяната“ и ДБ пазят Гешев

Десислава Атанасова: Промяната и ДБ пазят Гешев - Tribune.bg
Снимка:

Десислава Атанасова, ГЕРБ

Единствено ГЕРБ-СДС издигна кандидат за премиер, който представи състав на кабинет, отбеляза председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС

Единствено нашата парламентарна група издигна кандидат за премиер, който представи състав на кабинет. Това заяви пред БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Разговор между лидери да се тълкува като бъдеща коалиция е несериозно“, така Атанасова отговори на въпрос за лидерската срещата по инициатива на БСП във връзка с третия мандат, на която отиде и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ние направихме достатъчно усилия, бяхме готови да предложим много отдалечено експертно правителство“, подчерта Атанасова.

По думите ѝ няма ледове и червени линии между ГЕРБ и ДБ.

„За мен е странно да са в коалиция с БСП, но да не искат да разговарят с ГЕРБ“, каза още Атанасова.

„Ние категорично смятаме, че трябва да има всеобхватна правосъдна реформа, фиксацията върху един или друг не е необходима“, допълни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Тя отбеляза, че ПП и ДБ са провалили дебатите за съдебна реформа, като не са осигурили кворум във вчерашното заседание.

„Тези дни бяха полезни, за да разберем в Народното събрание, че можем да постигаме подобни мнозинства, когато има тема, искана от обществото. Приятно изненадана съм, че намерихме допирни точки по темите, които са приоритет на всички нас“, заяви Десислава Атанасова.

„За да има разговори между следващите избори, трябва да има обединяващи теми“, коментира тя. „Трябва да има всеобхватна правосъдна реформа. Фиксацията върху един или друг проблем абсолютно не е необходима. Не си представям, че председателят на ВКС, например, отива сутрин на работа с мисълта, че ще извърши престъпление“, каза Атанасова.

На въпрос защо ПП и ДБ отказват диалог с ГЕРБ, тя отговори: „Искам ДБ да си уточнят финансовото състояние с NEXO и даренията. От ПП искам да си кажат за „Джемкорп“. Да не би да е някаква услуга, като ПП и ДБ пазят Гешев. Крум Зарков внася на 30 декември своя законопроект, при условие, че парламентът е във ваканция и третият мандат няма да се реализира. Как така Бойко Рашков не се явява на разпит по дело, което той инициира. Той бяга от правосъдие, дали няма размяна на услуги“, изрази съмнения Атанасова.

„Единственото, което трябва да се промени, е тонът. Не говоря за червени линии, а за нормално отношение. Във всички държави се намира начин за нормален политически диалог. Затова не бива да рушим всички мостове помежду си“, категорична е Десислава Атанасова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети