Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Румен Радев беше против мажоритарния вот

Политика

Десислава Атанасова: Румен Радев беше против мажоритарния вот

Десислава Атанасова: Румен Радев беше против мажоритарния вот - Tribune.bg
Снимка:

Защо Иво Христов не понесе отговорност за думите, че 80% са дебили

Само преди година и половина имаше законопроект за мажоритарния вот, внесен от ГЕРБ, който Народното събрание отхвърли. Тогава Румен Радев заяви, че България не е готова за мажоритарен вот. Така депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира пред bTV искането за мажоритарен вот, което протестиращите изразиха.

Тя заяви, че гражданското общество е необходимо. „Протестите са коректив на властта“, заяви Атанасова. И допълни, че това утвърждава демокрацията.

„Недоволството за цената на горивата не е насочено към правителството, държавата има отношение само относно акциза и по ДДС-то. БСП подкрепят протеста за горивата, но се твърди, че съпругът на Нинова отговаря за цените в Лукойл. Някои други от БСП се свързват с петролната и газовата асоциация. Може би към тях трябва да са въпросите“, допълни Атанасова.

Тя коментира и оставката на Валери Симеонов. „Оставката на Симеонов е морален акт. Изказването, че 80% от българите са дебили не обиди ли хората – Иво Христов е народен представител. Дали Симеонов ще се върне в НС, и ще има ли нов вицепремиер – следва да има коалиционен съвет между ОП и между ОП-ГЕРБ“, обясни Атанасова.

„Със сигурност нестабилността в ОП и конфликтите там не влияят добре на държавата. Скандалите там малко ми приличат на тийнейджърска работа. Те трябва да разберат, че са отговорни и големи хора и трябва да направят компромиси, за да има стабилност в държавата", коментира тя. И допълни, че всички те са заявили, че ще направят компромис в името на България при сформирането на правителството. „Надявам се да са били искрени“, коментира депутатът от ГЕРБ.

Тя подчерта, че 150 млн. повече са гласувани за хора с увреждания. „Това не се е случвало никога, дори когато Нинова беше председател на социалната комисия“, подчерта Атанасова. По думите й ГЕРБ са доказали, че са диалогични, защото исканията на майките са удовлетворени.

Атанасова направи коментар и за кворума в парламента. „Имаме кворум, парламентът работи. Щом БСП няма да се регистрират в НС да си покажат фишовете за последния месец. Призовават за намаляване на заплатите да депутатите, а не ходят на работа“, заключи тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати