Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Ще има лидерска среща между отделните политически сили

Политика

Десислава Атанасова: Ще има лидерска среща между отделните политически сили

Десислава Атанасова: Ще има лидерска среща между отделните политически сили - Tribune.bg
Снимка:

Имаме намерение да търсим по-големи мнозинства, защото за сериозна правосъдна реформа е необходима промяна в Конституцията, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

Тези договорки са част от един по-дълъг процес. Отчитайки, че колегите имат решения на техните национални органи, считаме че тези разговори трябва да продължат, че всъщност основната функция на всеки парламент е да излъчи правителство. Това заяви на влизане в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

По думите й най-естествено е всички политически сили, които получат мандат за съставяне на правителство, да опитат да направят правителство.

Тя потвърди, че ще има лидерска среща между отделните политически сили. Според нея най-вероятно това ще стане, след като започнат консултациите при президента.

„Активно ще се работи, още днес има среща с една от парламентарните групи и това е „Възраждане“, защото ние заявихме, и нашият лидер, че с всички парламентарни групи ще проведем разговори. Както и вчера казахме, имаме намерение да търсим по-големи мнозинства, защото за сериозна правосъдна реформа е необходима промяна в Конституцията“, добави Десислава Атанасова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати