Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Станахме свидетели на политическия егоизъм, инатлък и старт на предизборна кампания

Политика

Десислава Атанасова: Станахме свидетели на политическия егоизъм, инатлък и старт на предизборна кампания

Десислава Атанасова: Станахме свидетели на политическия егоизъм, инатлък и старт на предизборна кампания - Tribune.bg

„Имах очаквания всички политически партии да осъзнаят своята отговорност и така както избирателят е дал своя вот на доверие на първата политическа партия, която е мандатоносител, те да осъзнаят, че именно с този състав на кабинет и предложения за министър-председател проф. Габровски, би могло да има редовно правителство, което от първия ден да заяви своите приоритети и да се захване за работа и да изпълни целите, които си поставяме” - това заяви пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Станахме свидетели на политическия егоизъм, инатлък и старт на предизборна кампания - това наблюдавахме днес. Проф. Габровски имаше смелостта и силата да застане пред парламента, но за съжаление тази кандидатура не беше оценена достатъчно. Всички аргументи, че мандатът е на първата политическа сила ГЕРБ-СДС и затова не получава подкрепа този кабинет ми се струват твърде лишени от логика”, обясни Атанасова.

По думите ѝ все още съществува политическото противопоставяне от последните две години.

„В страната предстои една спирала от избори. Това беше нашето политическо усилие, нашият политически компромис - крачка назад и даване на възможност на хора, които нито са пряко свързани с ГЕРБ, нито са ярки партийни имена”, уточни Атанасова.

Тя каза още, че не вижда логика да се води разговор с втората политическа сила и с други партии за евентуална подкрепа на кабинет, при условие че те едва ли биха предложили някаква различна програма от тази, която уж се опитаха да реализират.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати