Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Трети мандат в БСП ще е обречен

Политика

Десислава Атанасова: Трети мандат в БСП ще е обречен

Десислава Атанасова: Трети мандат в БСП ще е обречен - Tribune.bg
Снимка:

Ако президентът връчи третия мандат на БСП, това означава категорично, че желае да продължи да управлява служебното правителство и 48-ият парламент да се разпусне, аяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНР.

Имаме решение на най-висшия орган на партията, че ние с БСП, с техен мандат особено, няма да участваме в управление, припомни Атанасова.

Всички останали хипотези, които са „Демократична България”, „Български възход”, „Възраждане” и ДПС, са възможни опции за президента и той трябва да вземе това решение, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

С ДБ сме от едно общо европейско семейство и можем да водим разговори за евентуална подкрепа, ако те получат мандата. Само че ще очакваме ДБ да дадат много ясна оценка за управлението през осемте месеца на „Продължаваме Промяната”, в което участваха и те, както и за всички корупционни скандали в България, за скандалите около затварянето на „Мариците“, за скандалите с цената на газа, посочи Атанасова.

Според нея е имало възможност вторият мандат да бъде осъществен, ако е имало повече яснота по приоритетите, а декларацията е била непълна.

„Това политическо упражнение с тази декларация беше само фасадна маска, зад която ПП скриха истинските си намерения, а те бяха да не предлагат състав и структура на Министерски съвет", коментира Десислава Атанасова.

„Ясно е, че без двете големи партии в 48-то НС не може да се реализира мандат”, каза още тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети