Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: В НС се търсят тяснопартийни интереси, не решения за обществото

Политика

Десислава Атанасова: В НС се търсят тяснопартийни интереси, не решения за обществото

Десислава Атанасова: В НС се търсят тяснопартийни интереси, не решения за обществото - Tribune.bg
Снимка:

„През седмицата, в която парламентът започна работа по законодателните теми, се разбра, че ще се обсъждат теми, различни от дневния ред на обществото. Държавата ни се нуждае от решения на здравната криза, на икономическата, на социалните предизвикателства. Отговор на тези въпроси няма. Колегите от т.нар. „партии на промяната“ решиха да разглеждат законопроекти, свързани с интересите на политическите партии - промяна в Изборния кодекс“. Това коментира пред БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ - СДС, за първите работни дни на Народното събрание.

Тя подчерта, че партия ГЕРБ е показала, че не е деструктивна, като е приела внесени предложения за гласуване в парламента: „Ще бъдем силна опозиция с коментар по всяка тема от дневния ред на обществото. Доста години сме носили отговорността си... Осъзнали сме как да представяме приоритетите си пред гражданите“.

Атанасова допълни и коментар по темата за мораториума върху действията на правителството в оставка. И за комисията за ревизия на управлението на Бойко Борисов: „Тази комисия толкова е напомпала г-жа Мая Манолова, че тя е решила дори в полицейско поприще да се впусне. Може би е добре да работи, въпреки че го прави в доста експресивно състояние“.

Утре ГЕРБ ще внесе искане за тълкувателно решение по отношение на наложения мораториум и искане за обявяването му за противоконституционен. Все още се обмисля дали да бъде внесено такова искане по отношение на комисията за ревизия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати