Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Върхът на безобразието е дилърство в парламента

Политика

Десислава Атанасова: Върхът на безобразието е дилърство в парламента

Десислава Атанасова: Върхът на безобразието е дилърство в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Няма нужда от доказателства, че ПП купуват депутати, добави председателя на ПГ на ГЕРБ

„Не са нужни кой знае какви доказателства, че се купуват депутати. Това, едно правителство и неговото оцеляване да е въпрос на дилърство в парламента, ми се струва върхът на безобразието, което може да се случи в политическия живот”, заяви по БНТ Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя нарече ПП „аматьори, които е време да си тръгват”.

„Като депутати сме поели ангажименти към избирателите и партиите и тези заявления по време на парламентарните избори, в момента не се изпълняват. Много е странно 6 месеца да ни управлява правителство, което не показа никаква управленска програма. То падна заради провала във финансовата политика и да се издига кандидат за министър-председател - именно основният виновникът за този провал и тепърва да се представят управленски приоритети за 6 месеца - това е недопустимо в българския политически живот и тотална загуба на доверие у избирателите”, каза Атанасова.

ПГ на ГЕРБ не участва в разговори за купуване на депутати, уточни тя, но призна, че поне двама депутати от ГЕРБ са били търсен преди вота на недоверие.

„В момента нашите депутати е сигурно, че ще гласуват против правителството и всички изпълнители на тази поръчка за осигуряване на кворум са наясно, че в ПГ на ГЕРБ пробив няма да има и затова не опитват”, заяви Атанасова.

Днес ГЕРБ-СДС и БСП внасят предложенията си за промените в Изборния кодекс, уточни още тя.

Причината е Изборният кодекс отново да влезе в зала е, че на последните избори сме имали най-ниска избирателна активност, смята Атанасова.

На въпрос защо ГЕРБ ще отхвърлят втория мандат за съставяне на кабинет тя каза:

„Защото разчитаме знаците на обществото и общественото доверие на последните избори беше дало своята подкрепа към ПП. Те имаха моралното призвание да съставят правителство, да опитат да управляват. Очевидно е, че не могат”, добави тя. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати