Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова за гражданството на Петков: Документите за отказ са подадени на 19 август 2021 година (СНИМКИ)

Политика

Десислава Атанасова за гражданството на Петков: Документите за отказ са подадени на 19 август 2021 година (СНИМКИ)

Десислава Атанасова за гражданството на Петков: Документите за отказ са подадени на 19 август 2021 година (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова добави нов още по-скандален нюанс в казуса с двойното гражданство на Кирил Петков. По думите й след проверка на статуса на заявлението на служебния министър излиза, че документите за отказ от канадско гражданство са подадени не на 21.04.2021 година, както той твърди, а едва на 19 август 2021 година.

„Не се доказва с отговор на въпроса : Коя е твоята родина - майка?, дори да е зададен от президент. Не се доказва с копие на заявление за отказ от гражданство и платежно нареждане за административна услуга, каквито бяха разпространени във фб, нито с изявление за "пътуващ документ", написа във фейсбук Атанасова.

Тя отчита, че единствен валиден документ е сертификат - акт на надлежен орган, в случая министър  с дата преди 12.05.2021. При условията на публичност е редно този документ да бъде разспространен, а не други, които не са относими към 12.05.2021г.

„При проверка на статуса на заявлението на Кирил Петков / с данните, които той публично е разпространил/  в системата на канадските власти е видно следното  - документите  на Петков са подадени на 19.08.2021г.“, пише Атанасова и отчита, че е ред на Конституционния съд на България да се произнесе по казуса.   

Заявлението на Петков е подадено на 19 августЗаявлението на Петков е подадено на 19 август
 
Заявлението на Петков е подадено на 19 августЗаявлението на Петков е подадено на 19 август
 
Канада ще отговори в рамките на три месеца за гражданството на Петков, което ще е през ноемвриКанада ще отговори в рамките на три месеца за гражданството на Петков, което ще е през ноември
Кирил ПетковКирил Петков
Кирил ПетковКирил Петков



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати