Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова за Кирил Петков: Помните ли друг министър, който не знае кога и как се подписва указ и от какъв момент влиза в сила?

Политика

Десислава Атанасова за Кирил Петков: Помните ли друг министър, който не знае кога и как се подписва указ и от какъв момент влиза в сила?

Десислава Атанасова за Кирил Петков: Помните ли друг министър, който не знае кога и как се подписва указ и от какъв момент влиза в сила? - Tribune.bg
Снимка:

„Помните ли друг министър, който не знае кога и как се подписва указ и от какъв момент влиза в сила, какво е банкова тайна и как се формира капитал на банка?“. Това попита в профила си във Фейсбук Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Вчера стана ясно, че ден преди датата на назначаване на служебното правителство в БНБ са постъпили искания от Кирил Петков за предварително одобрение за членове на надзорния съвет на ББР по Наредба № 20 на БНБ за издаване на одобрения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитна институция, както и изисквания във връзка с изпълнение на техните функции (Наредбата). Също и от Стамен Янев, председател на надзорния съвет на ББР, за предварително одобрение за членове на управителния съвет на ББР по Наредбата Управителния съвет на Българската народна банка (БНБ) във връзка с постъпили многобройни запитвания относно намеренията за промени в ръководството на „Българска банка за развитие“ АД (ББР).

Същите искания бяха оттеглени съответно от министър Кирил Петков и Стамен Янев, председател на надзорния съвет на ББР, на 21 май 2021 г.

Към момента в БНБ няма подадено ново искане за одобрение за членове на надзорния или управителния съвет на ББР.

Днес пък Кирил Петков ще проведе среща с председателя и членовете на Надзорния съвет на ББР. Целта е предоставяне на информация за осъществяваните контролни функции върху дейността на Българската банка за развитие и предоставени от нея кредити на конкретни фирми.

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети