Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасова: Закономерно е Радев да връчи мандата на БСП, Нинова го договори с външни сили и други генерали

Политика

Атанасова: Закономерно е Радев да връчи мандата на БСП, Нинова го договори с външни сили и други генерали

Атанасова: Закономерно е Радев да връчи мандата на БСП, Нинова го договори с външни сили и други генерали - Tribune.bg
Снимка:

Президентът не желае редовно правителство, изглежда само прави сметки за своите избори и кампания, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

„Съвсем закономерно е г-н Радев да връчи третия мандат на БСП. Все пак Корнелия Нинова го договори с външни сили и други генерали. Освен това преди пет години Илиана Йотова почти го заплаши, че всяка стъпка срещу БСП ще му струва скъпо“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след като по-рано от БСП обявиха, че утре президентът ще им връчи третия мандат.

По думите ѝ е очевидно и друго, а именно, че президентът Румен Радев не желае редовно правителство.

„Той изглежда само прави сметки за своите избори и своята кампания. Затова, предполагам, желае действието на служебен кабинет без парламент. Иначе не мога да си обясня по друг начин, че въпреки заявките на всички останали протестни партии, така наречени, че няма да подкрепят кабинет на БСП, мандатът да се връчва именно на тях. Ако искаше търсене на някакъв консенсус и съгласие, то можеше да посочи друга парламентарна група“, категорична бе тя.

На въпрос каква е позицията на ГЕРБ в тази ситуация, Десислава Атанасова отговори:

„Ние сме против. Заявили сме позицията си отдавна. Още при откриването на Народното събрание аз казах, че нашата парламентарна група ще бъде в опозиция при най-различни развития и получаване на мандата и сформиране на правителство от първата и третата политическа сила“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети