Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Започваме разговорите с другите партии, ПП да кажат „да“ или „не“

Политика

Десислава Атанасова: Започваме разговорите с другите партии, ПП да кажат „да“ или „не“

Десислава Атанасова: Започваме разговорите с другите партии, ПП да кажат да или не - Tribune.bg
Снимка:

Гешев не е предмет, за да е нечий, категорична беше тя

Разговорите на ГЕРБ с другите партии трябва да стартират на политическо ниво. Надявам се, че многобройните партии в коалицията ПП-ДБ няма да се точат безкрайно в решенията дали да подкрепят правителство на ГЕРБ, заяви пред бТВ Десислава Атанасова – председател на ПГ на ГЕРБ.

Тя даде да се разбере, че подсилва ултиматума, даден от Бойко Борисов на ПП-ДБ, а именно да кажат „да“ или „не“ за правителство и при „не“ ГЕРБ започват срещи с ДПС, БСП и ИТН.

„До връчването на мандата има достатъчно време, въпреки че то не е неограничено" , завърши тя.

Според Атанасова през последната седмица ПП-ДБ шикалкавят, демонстрират пренебрежително отношение към кандидата за премиер Мария Габриел.

„Въпреки че Кирил Петков казва, че тя му направила добро впечатление и затова не е затворил вратата за кабинет начело с нея, поведението на ПП-ДБ показва друго“, коментира Атанасова. А това, че Габриел му направила добро впечатление – няма как да бъде иначе при експерт от нейното ниво.

По отношение за исканата оставка на главния прокурор на България Иван Гешев, Атанасова заяви: „Гешев не е предмет, за да е нечий, той е главен прокурор на държавата, този въпрос не е на дневен ред за нас“.

В отговор на атаките на Румен Радев за оставката на Гешев, тя обвини президента в преживян катарзис, след като нарекъл любимите министри в негово служебно правителство шарлатани. „ГЕРБ не носи отговорност за решенията на членове на ВСС. ВСС е независим орган, допълни Атанасова.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети