Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова:Това НС ще трябва да вземе бързи и смели решения

Политика

Десислава Атанасова:Това НС ще трябва да вземе бързи и смели решения

Снимка:

Най-важният приоритет е справяне с коронакризата, заяви Александър Ненков

От този парламент ще се изискват бързи и смели решения. Това заяви Десислава Атанасова, която бе номинирана от премиера Бойко Борисов за председател на ПГ на ГЕРБ.

„Готови сме да подадем ръка и с опита си да допринесем за работата на НС. За нас властта никога не е била самоцел, доказвали сме го многократно“, каза Атанасова.

Тя подчерта, че ГЕРБ ще бъдат конструктивна опозиция.

Досега беше лесната част, даваха се обещания преди изборите. Сега предстои трудната част, добави още Атанасова.

Няколко са най-важните приоритети за първото правителство. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Александър Ненков на влизане в Народното събрание.

Според Ненков, най-важният приоритет е справяне с коронакризата, за която "сякаш минаха изборите и забравихме".

Няма значение дали правителството ще е на ГЕРБ или не - това, че сме първа политическа сила не означава, че ще можем да съставим правителство, допълни Ненков.

Дори и в опозиция, ние ще бъдем такава, каквато трябва да е, подчерта депутатът.

Това, което чувам и усещам за реваншизъм - мога да кажа, че не е довело до нещо позитивно, но времето ще покаже, заяви Ненков.

Нашите предложения ще бъдат успешни, въпросът е дали ще получат подкрепа от останалите. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ преди началото на 45-ото Народно събрание.

Нашето намерение е да се опитаме да възстановим политическия диалог, независимо кой ще е управляващ и кой опозиция, добави Биков.

Ще поканим на консултации политическите сили, които смятаме, че може да ни подкрепят. Предложили сме състав и структура на правителството, средносрочна и дългосрочна програма. Длъжни сме да положим всички усилия, да поемем отговорност да бъдем първа политическа сила, каза още Биков.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още