Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Иванчева се кандидатира за депутат

Политика

Десислава Иванчева се кандидатира за депутат

Десислава Иванчева се кандидатира за депутат - Tribune.bg
Снимка:

Осъдената кметица ще бъде част от партия „Общество за Нова България“

Осъдената бивша кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева се кандидатира за народен представител, обяви тя на страницата си във Фейсбук. Иванчева ще се впусне в надпреварата като част от партия „Общество за Нова България“:

„В последните месеци получавах обаждания, покани и проведох доста разговори с представители на опозиционни партии, обсъждахме съвместно участие в предстоящите парламентарни избори. Прегледах в детайли устави, разговаряхме за идеи и възможни промени. Обсъждахме как обществото да си отвоюва родината от шепата феодали, на които сме се превърнали в крепостни селяни. Тези разговори се оказаха плодотворни. И в екипа на Общество за Нова България срещнах почтени и родолюбиви хора. В лицето на председателя Радослав Стойчев видях млад, амбициозен, ерудиран човек, завършил и работил в чужбина. Завърнал се в родината си, защото вярва, че с обединение на дейни хора може да се работи за една силна в икономически и справедлива в морален аспект България“, написа Иванчева във Фейсбук.

По думите ѝ платформата на партията е близка до нейните каузи, а хората в нея приемали присърце нейните битки и тези на „Зелен Младост“. Иванчева пише още, че е имала колебания и обезверяване на моменти.

„Имах колебания в себе си. И моменти на обезверяване дали мога нещо да променя, аз и шепа граждани, тъй като всички инквизиции, на които ни подложиха, малко или много ни обезсилиха, което разбира се и целяха. В личен план бях в дилема дали да не се концентрирам върху делото и битката да докажа невинността си, за да си върна свободата. Но в главата ми още кънтят думите на Гешев, че сготвянето и унищожаването на личността Иванчева „е с политически залог“. Това ме кара да продължа да участвам в разплитането на политически възел, защото само ако се завърне демокрацията ще мога да се надявам да получа справедливост. В момента везните на Темида са в ръцете на мафията, с тях мерят кюлчета и пачки, а със свалената ѝ превръзка са закрити очите и ушите на съдиите. За да не чуват защитни пледоарии, да не виждат доказателства, а да отсъждат под диктовка и обаждания от джипки и сараи. Зная, че някои от вас ще ме критикуват за решението и затова искам да ви обещая: Винаги ще си остана обикновен гражданин и ще се боря за каузите, към които се стремим с моите съкварталци, а и намерихме сподвижници в цялата страна. Ще е трудно, но не невъзможно.“, пише още тя.

По надолу в поста си Иванчева обяснява, че ще разчита на „десетките хиляди, които са я подкрепяли досега“. Скоро обеща да представи общата палтформа на „Зелен Младост“ и „Общество за Нова България“. Събират се и подписи за регистрация заявяване на изборите през април. 

През 2018 година Иванчева беше публично арестувана за подкуп. Първоначално тя беше осъдена на 20 години затвор, но по-късно присъдата й беше намалена драстично на 8 години.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Чакаме убиецът на журналистката от Русе да се кандидатира за депутат. Да си върви поредицата - Черепа, Иванчева.. Даже по-добре извадете от затвора всички рецидивисти да се кандидатират, да не си играем на някакви кокошкарски истории с подкупи за по 300 хиляди.
01.02.2021 13:49 / Отговор
АРМИЯТА НА КОРУМПИРАНИЯТ РУМЕН РАДЕВ................................................................................ НОВ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ.........
01.02.2021 14:04
Лино ЕЙ ХОРА, МНОГО НИ СТАНАХА ПАРТИЙТЕ.
ТАЯ ИВАНЧЕВА, ИМАЙЧЕТО ДА ВЗЕМАТ И ДА СЕ РАЗБЕРАТ
КОЯ НА КОЙ КРАЙ ЩЕ БЪДЕ НА ОКОЛОВРЪСНОТО. А ХАДЖИГЕНОВ
ДА ИМ ИЗГОТВИ ПЕТНАТА НАКТ. СРАМОТА ТО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
НЕ Е КОКОШАРНИК.
01.02.2021 13:57 / Отговор
Ето тази жена е истинска жертва на мафията.
01.02.2021 14:17 / Отговор
1111 А ти от къде знаеш?Беше ли там когато я хванаха с подкупа .И всичките съдии ли са мафия.Или си видял когато са и подхвърлили парите?Когато видиш нещо с очите си тогава се изказвай .
01.02.2021 14:31

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати