Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Танева: До момента са изплатени близо 9 млн. лв. заради африканската чума

Политика

Десислава Танева: До момента са изплатени близо 9 млн. лв. заради африканската чума

Десислава Танева: До момента са изплатени близо 9 млн. лв. заради африканската чума - Tribune.bg
Снимка:

„Извършват се проверки за достоверност на подадените данни за обезщетение“, посочи министърът на земеделието

До момента на стопани, умъртвили животните си заради африканската чума, са изплатени 8 млн. 850 хил. лв. Финансовото подпомагане е направено в 1691 населени места в 179 общини. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в отговор на въпрос на депутата от БСП Светла Бъчварова - Пиралкова за изплащането на обезщетенията на личните стопанства в страната заради африканската чума по свинете.

„Броят на стопанствата, които бяха подадени по списък в Министерството на земеделието, храните и горите беше 34 821, подадените заявления в областни дирекции по безопасност на храните са 29 500“, съобщи министърът на земеделието.

Тя  посочи и че има отказани заявления.

„Извършват се проверки за достоверност на подадените данни за обезщетение при африканска чума по свинете“, съобщи Танева.

„Да, проверки има и в момента. Не е само в Добрич. Трябва да бъдем обективни, тази мярка се прилага в навечерието на местни избори и не бих могла да отрека, че в някои населени места имаше установени опити тази мярка да се потребява в един или друг смисъл и с оглед на идващите избори. Правим проверки в момента и на принципа на анализа на риска и в други области, за да установим дали всичко, което е подадено, подписано и потвърдено от кметовете и ветеринарния доктор отговаря на подадените данни", допълни още Танева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати