Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Танева към Нинова: Съдът приема, че има заразени с чума животни в Болярово

Политика

Десислава Танева към Нинова: Съдът приема, че има заразени с чума животни в Болярово

Десислава Танева към Нинова: Съдът приема, че има заразени с чума животни в Болярово - Tribune.bg
Снимка:

Решението на съда за вписване в регистъра на стадото на Ани Петрова ще бъде изпълнено, обяви Танева

Съдът приема, че две овце са заразени с чума в стадото на Ани Петрова в Болярово през 2018 г., изтъкна от парламентарната трибуна земеделският министър Десислава Танева. Така тя отговори на соцлидерката Корнелия Нинова, която в декларация  обвини премиера Бойко Борисов, че преди две години е избил в ямболско хиляди овце и кози, а Върховният административен съд не приема за доказано заболяването чума по дребните преживни животни в района.

Танева разясни съдебното решение, като по думите ѝ заповедта на Българската агенция за безопасност на храните/БАБХ/ остава в сила.

„Освен това от референтната лаборатория на ЕС потвърждават заразата от чума по дребни преживни животни там, където е регистрирана 2018 г.“, посочи земеделският министър като показа от трибуната въпросното становище на европейската лаборатория.

БАБХ  ще изпълни съдебното решение, ангажира се Танева.

Тя уточни и средствата, които страната ни е използвала, за да спре разрастването на чумата по дребните преживни животни преди две години.

„От ЕС сме получили 417 750 евро в БАБХ за покриване на разходите за унищожаване на огнищата. 2.5 млн. лв. са разходите на държавата – в това число и за обезщетение на стопаните“, увери земеделският министър. Тя допълни, че в БАБХ са направени необходимите кадрови промени.

„Заболяванията не избират годините по това кой е министър-председател“, подчерта Танева и призова Левицата да не създава послания, която нямат нищо общо с реалностите в страната.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети