Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Танева: Напрежението и хаосът пред магазините ги създадоха управляващите

Политика

Десислава Танева: Напрежението и хаосът пред магазините ги създадоха управляващите

Десислава Танева: Напрежението и хаосът пред магазините ги създадоха управляващите - Tribune.bg
Снимка:

„Сделката със закупуване на зърно от държавата поражда съмнения“, подчерта бившият министър на земеделието

„Държавата излиза и дава анонси, предприема действия против всякаква европейска и национална регулация. Заяви се влизане на пазара на зърното в България, за да се формира запас, изглежда логично. Има военен конфликт близо до нас между страни, които са основен производител на зърно в световен мащаб. Но ние имаме достатъчно количества за изхранване на населението“, това каза пред Любо Огнянов по Нова нюз бившият министър на земеделието Десислава Танева.

„Хаосът пред магазините се създаде от управляващите. Хората се притесниха, подходът на държавата бе възможно най-грешен. Нямаше компесаторен подход за земеделски производители, животновъди, за хранителните продукти“, допълни тя.

„От сделката със закупуване на зърно от правителството се пораждат съмнения. Всеки в сектора се пита какво се крие зад тази сделка. Мотивите ги разбираме, но след три месеца идва нова реколта. Подходът буди съмнение. Отделиха се повече от милиард и 100 милиона, купувач се оказва не държавния резерв, а едно дружество на Министерство на земеделието „Сортови семена Елит“, което няма дейност. Изведнъж на това дружество му се увеличава капитала с над един милиард лева, то е с Борд на директорите от мандата на ГЕРБ. С това увеличение ще се закупят зърнени храни“, заяви бившият земеделски министър.

„Вицепремиерът Асен Василев обяви, че сделката ще е с условие на съхранение у самите продавачи, цените са вече с 30% по-ниски от пазарните. Всеки в сектора се пита какво се крие зад тази сделка. Кой ще има мотив да продава на по-ниска цена?“, попита Танева.

„Ресорният заместник министър на земеделието, който е от квотата на „Продължаваме промяната“ е увещавал борда на директорите вече два дни как трябва да разпишат договори с посредници, които явно предварително са избрани, за да може да тръгне търговията и бързо да се изкупи това зърно. Мисля, че е Иван Христанов“, заяви Десислава Танева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати