Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Танева: Няма напрежение в ГЕРБ

Политика

Десислава Танева: Няма напрежение в ГЕРБ

Снимка:

Не съществува напрежение в управляващата партия, въпреки че още един депутат на ГЕРБ напусна и се присъедини към Цветан Цветанов. Това заяви пред БНТ министърът на земеделието Десислава Танева.

„В ГЕРБ все още тече процедурата по номиниране и определяне на листите. Не закъсняваме, въпреки че до началото на предизборната кампания остават 8 дни“, допълни Десислава Танева.

Тя припомни, че е областен председател на ГЕРБ в Сливен, където партийното ръководството е решило да направи номинациите чрез анонимна анкета, в която са участвали близо 3 000 жители на общината.

„Съобразихме се изцяло с волята на нашите съграждани, които участваха в тази анкета. Изключихме действащите общински съветници от тези номинации и ръководството, които вече са били кандидати затова, и потърсихме хората, които са номинирани. Поканихме ги и сме ги предложили на Изпълнителната комисия. Очакваме решения“, добави Десислава Танева.

Близо 40% от кандидатите за листата на ГЕРБ в Сливен са от гражданската квота, а има и кандидат на СДС, уточни тя.

Десислава Танева беше категорична, че на следващия земеделски министър „няма как да му е лесно“.

„Парите не са достатъчни спрямо инвестиционните намерения и вече проектната готовност на земеделските производители. Те израснаха много от 2007-ма година насам. Ако в първите години ние казвахме да не загубим пари и как да ги усвоим, сега въпросът е съвсем друг“, коментира земеделският министър.

По думите ѝ в политиките за управление на земеделието се дава предимство на биологичното земеделие - плодове, зеленчуци и животни.

„От друга страна, зърнопроизводителите са най-устойчиви и най-конкурентоспособни“, каза още Десислава Танева.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още