Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Танева: Прокуратурата проверява всички къщи за гости

Политика

Десислава Танева: Прокуратурата проверява всички къщи за гости

Снимка:

В неделя започват проверки на 14 проекта за басейни и джакузита

Прокуратурата проверява всички къщи за гости, заяви земеделският министър Десислава Танева пред NOVA телевизия. От неделя пък започват и допълнителни проверки на 14 проекта, с които кандидатстват местните инициативни групи за изграждане на допълнителни дейности към къщите за гости - туристически атракции като басейни, детски площадки, детски кътове, джакузи и други.

„Заварвам 14 договора, които са предоставени за одобрение в ДФ „Земеделие”, за допълнителни дейности към къщи за гости. Това е допустимо по програмата за развитие на селските райони. Въпросът е дали тези предоставени за одобрение инвестиции ще бъдат ползвани по предназначение. Има басейни, джакузи, детски площадки към къщи за гости”, заяви Танева.

„Глобите по издадени актове няма да се пратят от българския данъкоплатец. Ще положим всички усилия да се платят от тези, които са нарушили правилата”, обясни земеделският министър.

„Има вече платени глоби по издадени актове и държавата си е събрала тези глоби. Другите са в процедура – или съдебна, или по събиране на тези глоби”, обясни министърът.

„И в предния мандат, когато бях министър, имаше индикации за възможни злоупотреби. Проверките при ДФ „Земеделие” са 18% при изискване по европейския регламент от 1 до 5% . Очевидно за нас и това е бил малък процент”, коментира Танева. По думите ѝ от 130 проверки са наложени 80 акта. По 65 от тях в момента са в процедура на вземане.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още