Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Десни” хапят независимия Борис Бонев за тайно гласуване

Политика

„Десни” хапят независимия Борис Бонев за тайно гласуване

Десни хапят независимия Борис Бонев за тайно гласуване - Tribune.bg
Снимка:

Бонев: Всички се занимават за кого съм гласувал в един предизвестен избор

Симпатизантите на ДБ подлагат на кръстосан огън независимия общински съветник Борис Бонев. Причината – подозират, че той може би е един от 33-мата, подкрепили Елен Герджиков за председател на Столичния общински съвет.

По принцип гласуването е тайно, така че е въпрос на догадки как са гласували отделните членове на СОС. Гласът на Бонев не е и решаващ – разликата между Герджиков и втория Методи Лалов беше цели 18 гласа.

Това обаче не се оказа достатъчна пречка да налетят на Бонев, който очевидно „по подразбиране“ броят като един от своите, който трябва да гласува съобразно партийната заръка.

Самият Бонев им отговори с пост в социалните мрежи.

Като нов човек за политическите нрави си дадох сметка, че не искам да придобивам някои от тях. Например, след 2 месеца и половина кампания, обилно гарнирани с ругатни и приятелски огън, изведнъж възникна предложението да съм компромисният кандидат за балотажа. Звучеше екстравагантно и разбира се невъзможно. Това е така, защото подобни решения се вземат на политически преговори, а не са среднощни хрумвания заради обстоятелства, които вече са факт. (т.е. след балотажа). Затова и не обърнах голямо внимание.

Онзи ден се избираше председател на общински съвет. Оказа се, че всички знаят, че ще бъде избран Елен Герджиков, но е много важно да се запишат, че са участвали в мача със свое предложение. А според политическия фолклор в СОС, имало две гласувания, на които трябва да заявиш опозиционност - за председател и за бюджет.

Но тук пак имаме същата случка - когато някой иска опозицията да държи общинския съвет, се водят отново политически преговори, т.е. БСП, Демократична България, Спаси София и ако някой друг желае, постигат споразумение и мнозинство, за да наложат свой кандидат. Такива действия нямаше. Но всички изненадано се занимаваха с това, за кого съм гласувал аз в един предизвестен избор.

Отказвам да участвам в политически театър - намирам го за лицемерно. Аз обичам да се занимавам с политически действия и решения за реалните проблеми на хората. И тепърва ще продължа да го доказвам и показвам. Всичко останало оставям на теоретиците на конспирацията и свободното им време във фейсбук.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Ами... Не е Огнян Герджиков, онзи е друг.,поправете си грешката
15.11.2019 14:00 / Отговор
Леводесен шизоид Продължава филмчето-Всички срещу ГЕРБ.Много комплекси ще бъдат избити,но и много мераци ще бъдат неудовлетворени.За пореден път доказват(десните леваци),че са гласували за м.м.
15.11.2019 16:43 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати