Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десните се срамували да признаят, че гласуват за Манолова

Политика

Десните се срамували да признаят, че гласуват за Манолова

Десните се срамували да признаят, че гласуват за Манолова - Tribune.bg
Снимка:

Расистко е твърдението за купения вот на роми, каза проф. Константинов

Не разполагам с факти, които да предполагат касиране на изборите в София. Феноменът сигурно ще влезе в учебниците. Част от хората, които бяха гласували за Манолова, сигурно са казали, че са гласували за Фандъкова, има разлика 5% между заявен (пред социолозите) и реален глас, обясни шефът на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов пред bTV.

„Социолозите наричат това непрестижен вот", каза Константинов, на което водещият репликира - "Десните не смеят и пред себе си да кажат за кого са гласували". Като непрестижен вот се определя, когато човек гласува за някого, но не признава реално за кого е дал гласа си.

Общият брой на недействителните бюлетини са 661 000. „Полици, които не разбират, веднага казаха, че това са 20%, но ние гласувахме за 2-3 неща. 7,7 млн. са общо бюлетините, което прави 8%. Най-много грешки има при гласуването за общински съветници“, обясни той.

„На местния вот са махнати хората, които живеят в чужбина. От там се получава и по-ниската избирателна активност. 400 000 избиратели са в чужбина, но ние ги броим и стигаме до там, че има 6,2 млн. гласоподаватели, което не е вярно. Те на практика са 5,8 млн. души“, допълни той.

Той коментира и твърденията за купен вот в ромски махали. „Докато не се докаже, че един човек е гласувал платено, не може да го обвиняваш, защото е обидно, расистко и подсъдно. Имаме секции, където 95 на сто са гласували за друг кандидат. Престъпление и тежка обида е да обвиниш хора, че са купени само защото са гласували за даден човек, каза Константинов и попита защо НПО-та като Хелзинския кометите не са скочили да защитят правата на ромите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Мартин Петков Как няма да се срамуват десните от вота си! Отидоха при проститутка, плюха на ценостите си, а сега като насрани се крият и лъжат! Така е , когато за власт си готов на всичко. Злобни, алчни, завистливи, не могат да понесат успехите на друг!
07.11.2019 12:09 / Отговор
Мъж МАЯ ГАЛЕВАТА Е ЧЕРВЕНА ПОПУЛИСТКА, ГОТОВА ДА ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ СЕБЕ СИ, ЗА ВЛАСТ! ПОДКРЕПЕНА И ОБЛИЗАНА ОТ ПСИХЯСАЛИТЕ БИВШИ ДЕСНИ! ХА,ХА...!
07.11.2019 12:15 / Отговор
Иво Кои са тия ""десни"" (в кавички)?Може би от ония десни дето костов се драскаше за десен и ни излъга успешно да гласуваме за него цяла България!
07.11.2019 21:13 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети