Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Девет депутати в битката за местна власт, двама бивши евродепутати също пожелаха кметски стол

Политика

Девет депутати в битката за местна власт, двама бивши евродепутати също пожелаха кметски стол

Девет депутати в битката за местна власт, двама бивши евродепутати също пожелаха кметски стол - Tribune.bg
Снимка:

Най-много депутати пуска в кметската битка БСП

Девет действащи депутати влизат в битката за местната власт, съобщава "24 часа". Освен тях за кметове са номинирани един бивш народен представител и двама доскорошни евродепутати.

Най-много депутати пуска в кметската битка БСП и през октомври групата ѝ в парламента ще оредее с 6-има. Зам.-шефката на ПГ Весела Лечева ще се опита срещу един от най-успешните кметове на ГЕРБ - Даниел Панов, във Велико Търново.

Соцръководството наложи онзи ден кандидатурата на проф. Анелия Клисарова, която е и бивш просветен министър, за Варна срещу Иван Потртних.

Младото юридическо острие Пенчо Милков пък се изправя в Русе срещу издигнатата от ГЕРБ училищна директорка Диана Иванова.

Кольо Милев, който вече е бил кмет на Сливен, ще се бори със Стефан Радев. Отново за кмет излиза и Денчо Бояджиев в Разград срещу настоящия управник там от ГЕРБ Валентин Василев.

Станислав Владимиров пък иска Перник от Вяра Церовска.

Николай Тишев, кандидат на БСП за Бургас, застава срещу зам.-шефа на ГЕРБ и безспорно един от най-успешните ѝ кметове Димитър Николов. Според неофициално признание на леви лидери тук ще е най-трудно и целта е БСП поне да увеличи броя на общинските си съветници.

И ДПС пуска депутат в кметската надпревара - Танер Али ще играе за Попово. И той вече е бил кмет, но на друга община в Търговищко - Антоново.

Бившият депутат Четин Казак е кандидат за Шумен срещу настоящия кмет Любомир Христов от ГЕРБ и бившия областен управител Венцислав Венков, издигнат от БСП.

И двама бивши евродепутати ще играят на вота през октомври. Червеният Момчил Неков отива за победа в родната Силистра. Той влезе с летящ старт в политиката - през 2015 г. от 15-ото място в листата с №15 измести лидера Сергей Станишев като водач и влезе в историята като “феномен 15/15”. Неджми Али, също изкарал мандат в ЕП, играе за Джебел.

Двама областни управители пък вдигна за кметове ГЕРБ. В Пловдив заложи на Здравко Димитров, а в Плевен - на Мирослав Петров. Под тепетата битката ще е между Димитров и издигнатия от НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов, който също вече е бил кмет на града. В Плевен срещу Петров е кметът Георг Спартански, избран с подкрепа на СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати