Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Дъбов: Нов мандат на Нинова в БСП ще бъде оспорен по съдебен път

Политика

Димитър Дъбов: Нов мандат на Нинова в БСП ще бъде оспорен по съдебен път

Димитър Дъбов: Нов мандат на Нинова в БСП ще бъде оспорен по съдебен път - Tribune.bg
Снимка:

Нов мандат на Нинова начело на БСП ще бъде оспорен по съдебен път, коментира пред dir.bg Димитър Дъбов, бивш зам.-председател на БСП по организационните въпроси в продължение на 20 години.

"Ако Корнелия Нинова тръгне да се кандидатира за нов мандат начело на БСП, това ще бъде грубо нарушение на устава. Там ясно е записано, че може да има само два мандата. Тази година се навършва вторият мандат на това ръководство, на 50-ия конгрес и на делегатите, така че нещата са повече от ясни. Ако се направи такъв опит, аз смятам, че той ще бъде оспорен и по съдебен ред, тъй като няма друг начин да се въведе някакъв порядък", припомня Дъбов. По думите му цялата поредица от избори през последните няколко години подсказват, че БСП не е в добра кондиция.

"Вече сме пета политическа сила. По-лошото е, че резултатът продължава да пада, в това число и на местните избори, които бяха съвсем наскоро - и като брой съветници, и като брой гласове по-малко", изтъква бившият партиен кадър.

Относно издигането на евродепутати от партията, Дъбов уточни, че досегашните евродепутати също получават номинации по партийни събрания.

"И Сергей Станишев, и Елена Йончева - и двамата получават номинации. Те на всичкото отгоре са и членове на партията. Петър Витанов го изключиха от БСП и това им дава основание да смятат, че той не може да бъде евродепутат от партията. Другият член на ЕП Иво Христов не е член на БСП, а гражданска квота, но Станишев и Елена са членове на партията и на събранията социалистите ги издигат. Издигат и Нинова, както и други хора. След това ще минат и конференциите, и разбира се, ще се направи опит, вероятно на заседание на Националния съвет, да се редуцира тази листа", отбеляза Дъбов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети