Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Димитров: Спорят за дата на вота, но всъщност говорят кой на каква позиция е

Политика

Димитър Димитров: Спорят за дата на вота, но всъщност говорят кой на каква позиция е

Димитър Димитров: Спорят за дата на вота, но всъщност говорят кой на каква позиция е - Tribune.bg
Снимка:

Ще има спорове как ще се работи с подвижна урна, смята политологът

„Тече кампания - спорят за дата на изборите, а всъщност се говори кой на каква позиция е“, коментира за „България он еър“ политологът и член на ЦИК Димитър Димитров.

По думите му отворените теми сега са кога и как ще се проведе парламентарният вот в условия на активна пандемия. Според него маски за вота ще има при всички положения, а за ръкавиците - ще се решава тепърва.

"Ще има някои размествания в изписването на числата, ще се наложат поправки. Ще има обществен спор защо се е наложила тази поправка. Размахването на протоколи не е различно от горенето на маски", подчерта политологът. За него незаобиколим проблем, който ще се решава, е това, че карантинираните са временно в условия на невъзможност да излизат.

"Трудно е да предвидим какви ще се мерките в другите страни, предвид вота на българите в чужбина. Има проблем и с предаването на протоколите заради струпването на хора - просто ще трябва график и изчакване, както и областните управители да създадат организация", уточни Димитър Димитров. Той припомни, че ще има малко над 9000 машини за гласуване, а  процедурата за доставката вече е приключила.

"Всеки, който е работил с екран, няма да има проблеми", категоричен е политологът и член на ЦИК Димитър Димитров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети