Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Ганев: Няма вече „протестни партии“, ГЕРБ няма да връщат директно мандата

Политика

Димитър Ганев: Няма вече „протестни партии“, ГЕРБ няма да връщат директно мандата

Димитър Ганев: Няма вече протестни партии, ГЕРБ няма да връщат директно мандата - Tribune.bg

„Може да се очаква още по-ниска избирателна активност и ново Народно събрание с ниска легитимност. Вероятно ще видим управление, което не стъпва на голяма обществена опора“, заяви пред БТВ политологът Димитър Ганев.

Според него те ще са или „2 в 1“, или в три поредни недели, като именно вторият вариант може да измори електората и да понижи още повече активността. Според Ганев има вероятност на следващи избори ГЕРБ отново да заеме първа позиция.

„Няма вече такова явление като протестни партии, няма и да има, защото вероятно ще бъдат в много силна конфронтация. Ситуацията ще е много по-различна. Очаквам ГЕРБ да излязат от изолацията, в която бяха досега, и когато те вземат мандат, вече въобще няма да изпаднат в сценарий, при който само го връщаха на президента“, смята Димитър Ганев.

По отношение на политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев политологът посочи, че е от важно значение дали този проект ще бъде реализиран преди изборите и дали ще бъде легитимиран от самия президент.

„Ако се окаже, че е пропрезидентски проект, това би могло да взриви отношенията между Радев и БСП, както и отношенията му с ИТН, които изразиха подкрепата си за Радев, но пък се скараха със служебните министри именно в лицето на Петков и Василев“, коментира Ганев.

Нидал Алгафари от своя страна обясни, че при близките избори ще участват твърдите ядра – ГЕРБ, ДПС и БСП и не се знае дали ще се потрудят другите формации да излязат напред.

„Датата на изборите ще определи личният интерес на Румен Радев“, смята Алгафари.

Той коментира и скандала между Тошко Йорданов и Татяна Дончева, като поясни, че вътрешният министър трябва да се намеси.

„Ако наистина има опит за купуване на депутати, това е уронване на институции, не само на престижа“, каза политическият PR Нидал Алгафари.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети