Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Ганев: При дилемата „Борисов или Нинова“, изборът на много хора става лесен

Политика

Димитър Ганев: При дилемата „Борисов или Нинова“, изборът на много хора става лесен

Снимка:

Блокирането на институции е "пореден опит да се запази пулса, жизнеността на протеста", твърди политологът

Политологът Димитър Ганев коментира пред БНР алтернативата на управлението на страната и бе категоричен, че пред дилемата „Борисов или Корнелия Нинова“, изборът на много хора става лесен".

За политолога на предстоящите избори няма да има директно дилема "той или той", защото за разлика от 2013 г., когато битката е била - ГЕРБ или БСП, този път "има много субекти, които имат жизненост в себе си". Ганев подчерта, че "твърдият електорат на Борисов не разбира ценностните искания на жълтите павета днес".

По думите му огромната дилема, която стои пред премиера за оставка, не е свързана само с този протест, тъй като перспективата редовни избори е много лоша перспектива за Борисов по социално-икономически причини. „Ноември, декември, януари, февруари ще се сблъскаме челно с последствията от коронавируса. Това, което предстои, мащабът на кризата ще е по-голям от този, който беше 2008-2009 година, по-голям от Голямата депресия", уточни Ганев.

За него заканата на протестиращите да блокират не кръстовища, а институции е "пореден опит да се запази пулса, жизнеността на протеста, да се покаже нещо различно, за да може да се запази интересът към този протест".

"Идеята в момента е да дават някакъв тласък, да правят нещо различно, да изненадват, ако щете, да създават новина около този протест", обясни Ганев.  

 


Коментари (4)

Изумен Уважаеми г-н Ганев, направо се изплюхте върху собствената си физиономия, като коментирате "протест", който се финансира и брандира от престъпници, червени руски подлоги и комунусти, прикриващи се като десни. Нека кажем истинеата. Това не е протест. Това е опит за пуч и преврат.
12.08.2020 11:20 / Отговор
кесо Така е Изумен!
12.08.2020 11:58 / Отговор
Бубачко Борисов им дава възможност (на ДБ), да се измъкнат от тази каша с минимални електорални загуби, ако имат малко акъл в главите си.
12.08.2020 13:00 / Отговор
Анастас ПЕТИЦИЯТА набира скорост
Бъдете част от този исторически момент:
ПОДПИСКА ЗА
ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ

www.peticiq.com/198975

Задължително си напишете и "кратък коментар" и отметнете да се вижда поста Ви (= да се вижда подписа Ви = значи да се вижда коментара, а НЕ да се вижда мейла Ви, който остава винаги скрит като връзка за линка, който ще получите за потвърждение)
Прегледайте и коментарите за Народната Любов - натурална и неподправена
- не е като във форумите "Дневник" на Мутрата ПроКОНПИев и "СЕГА" на Мутрата Сашо Дончев.
Няма и "измислени" неща като в Бошков TV и Евроком.

(добронамерено подканящо)
12.08.2020 16:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още