Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Ганев: Радев поставя под натиск БСП да вземе отношение по кандидатурата му

Политика

Димитър Ганев: Радев поставя под натиск БСП да вземе отношение по кандидатурата му

Снимка:

Има вариант ходът на Радев да е договорен с БСП

Президентът Румен Радев направи тактически ход със заявката си за втори мандат, с което иска да притисне ръководството на БСП, а вероятно и персонално Корнелия Нинова, за да вземе отношение за кандидатурата му, коментира политологът Димитър Ганев пред БНТ. Той напомни, че в последните няколко месеца съвсем ясно имаше напрежение между БСП и президентството.

Без подкрепата на БСП, вторият мандат на Радев изглежда трудно постижим. В последните 30 години на балотаж са отивали само представители на двете големи партии, с изключение на Волен Сидеров през 2006 г., уточни политологът.

Колегата му Първан Симеонов подкрепи държавния глава и определи действията му като смел ход.

Рисков ход е, но има момент в историята, в който риск печели или риск губи, изтъкна Симеонов. И според него партийната подкрепа е трудно заменима в такива моменти, защото по думите му въпросът е как ще стигнеш до балотажа.

„Трудно е и за двете страни. Ако това е договорено с БСП, тогава президентът изглежда по-далечен от БСП, съответно това ще даде възможност за подкрепа от по-широк кръг от хора, да препотвърди общия фронт от лятото. Ако не е договорено с БСП, това ще е трудно и за двете страни, защото представете си Корнелия Нинова как ще изглежда след тия избори, ако се скара с Радев", коментира Първан Симеонов.  

 


Коментари (1)

кесо Абе Румбата с подкрепата на двата политически "титана" - Лупи и Мая Конопа е "бетон" кандидат, направо шъ "издуха" конкуренцията наесен, вервайте ми. Кви бесепета, кви депесета, президентството вече му е "в кърпа вързано". Румба, и да почерпиш, ей!
02.02.2021 12:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още