Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Ганев: Ценностите на Мария Габриел съвпадат с тези на политическото семейство, в което са ПП-ДБ

Политика

Димитър Ганев: Ценностите на Мария Габриел съвпадат с тези на политическото семейство, в което са ПП-ДБ

Димитър Ганев: Ценностите на Мария Габриел съвпадат с тези на политическото семейство, в което са ПП-ДБ - Tribune.bg
Снимка:

Според него шансовете за кабинет между ГЕРБ и ПП-ДБ не са изчерпани

Номинацията на Мария Габриел е пореден жест на това политическо пространство. Тя е политик с европейска биография, чиито виждания и ценности съвпадат с тези на политическото семейство, в което са ПП-ДБ. На тях няма да им е лесно да кажат защо няма да подкрепят проектокабинет „Габриел“. Ще видим дали БСП и ДПС ще намерят пресечна точка с ГЕРБ по този въпрос. 

Това заяви политологът Димитър Ганев от Изследователски център „Тренд“ пред Нова нюз.

По думите му евентуална рокада в лидерския пост в ГЕРБ би отворила отново преговорния процес. „Ако Борисов не е начело на ГЕРБ, не се знае какво ще представлява ГЕРБ като партия. Много от избирателите гласуват за ГЕРБ заради Борисов, не заради самата партия“, каза още той.

Според него шансовете за кабинет между ГЕРБ и ПП-ДБ не са изчерпани. И добави, че ако този кабинет не мине с първия мандат и от ПП-ДБ продължават да настояват за проектокабинета „Денков“, е ясно, че отиваме на избори през септември.

„Единственият вариант е ако Петков и Василев направят компромис и се стигне до експертен кабинет, с ясна законодателна програма. Експертите да са посочени от двете големи партии, а министър-председателят да е еднакво отдалечен и от двете. Това за мен са шансовете да се реализира вторият мандат. В това НС ще се тестват двата варианта – коалиция на ГЕРБ и ПП-ДБ, сега ще се пробва втората конфигурация с БСП и ДПС. От ИТН не зависи никаква конфигурация. Те могат да се включат заедно с БСП и ДПС, но това не  променя структурата“, коментира Димитър Ганев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати