Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Главчев: Предложих на Радев аз да поема външно министерство

Политика

Димитър Главчев: Предложих на Радев аз да поема външно министерство

Димитър Главчев: Предложих на Радев аз да поема външно министерство - Tribune.bg
Снимка:

„Предложих на президента Радев да поема външно министерство. Аз ще нося политическа отговорност и за него“, каза служебният министър Димитър Главчев.

„Очаквам президентът да отговори. Старите хора имат приказка: доверието е като душата, веднъж напусне ли, няма връщане“, добави Главчев. Служебният премиер подчерта, че ако Радев не подпише указа за външно министрество то той ще носи цялата отговорност за министър Димитров.

Служебният премиер подчерта, че както отговаря за изборите в България, така ще отговаря и тези в чужбина, като основна задача за него е да се проведат честни и демократични избори. 

Служебният премиер и енергийният министър Владимир Малинов бяха в АЕЦ Козлодуй, където днес пристигна първата доставка на ядрено гориво от „Уестингхаус“, предназначено за 5-ти блок на централата.

„Днешният ден е ключов в този процес. Първата доставка на ядрено гориво от „Уестингхаус“, е вече на площадката, заяви енергийният министър. Имаме реална диверсификация вече за ядреното гориво“, добави той.

Министърът на енергетиката благодари на Главчев и припомни, че процедурата за свежо ядрено гориво е стартирала още през 2019 година.

В края на 2022 г. АЕЦ „Козлодуй“ подписа договор с „Уестингхаус Електрик Швеция“ за доставка на свежо ядрено гориво за 5-и блок на атомната ни централа. Това е практическа стъпка в изпълнение на програмата за диверсификация на доставките на свежо ядрено гориво за централата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети