Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Главчев се отказва от 9100 лв. заплата като министър на външните работи

Политика

Димитър Главчев се отказва от 9100 лв. заплата като министър на външните работи

Димитър Главчев се отказва от 9100 лв. заплата като министър на външните работи - Tribune.bg
Снимка:

Димитър Главчев няма да получава заплата като министър на външните работи, пише „24 часа“. Той зае поста, след като махна първоначално назначения Стефан Димитров.

Като министър на външните работи Главчев има право на допълнителна заплата от 9100 лв., но няма да я взема, разясни той. Така Главчев ще получава само възнаграждението си като премиев в размер на 11 000 лв. Тя е равна на заплата и половина на народен представител.

При последната корекция на възнагражденията на депутатите от февруари тази година те стигнаха основен размер от 7302 лв. като към тях се изплащат добавки за участия в комисии, стаж и пр.

Всички заплати във властта се определят спрямо ръста на средната заплата в бюджетния сектор и се променят всяко тримесечие. При актуализиране на данните за март 2024 г. се очаква ново увеличение на парите на депутати, министри и президент. Според законите премиерът и председателят на парламента получават 1,5 пъти депутатската заплата, а президентът - двоен размер на заплащането на народен представител. В момента заплатата на президента Румен Радев надхвърля 14 000 лв. на месец.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети