Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Маргаритов: След „лошата” Нинова индексът на тържищните цени веднага тръгна нагоре

Политика

Димитър Маргаритов: След „лошата” Нинова индексът на тържищните цени веднага тръгна нагоре

Димитър Маргаритов: След лошата Нинова индексът на тържищните цени веднага тръгна нагоре - Tribune.bg
Снимка:

„На третия ден от управлението на сегашното управление индексът на тържищните цени тръгна нагоре, след няколко месечен устойчив спад. Тръгна, точно както през октомври миналата година. Винаги е така, когато си мислиш, че нещата ще вървят от само себе си или си решил, че имаш по-важна работа от някаква си потребителска защита”. Това пише в писмо до „Епицентър. бг“ Димитър Маргаритов, бивш зам.-министър на икономиката и индустрията и председател на Комисията за защита на потребителите.

Той е възмутен, че потребителската тема не стои в дневния ред на служебния кабинет.

„Гледах как министърът на икономиката и индустрията Стоянов говори за уволнения, назначения, бордове, оръжия… До него скромно се понакиприл колегата Данчев: като че не е бил заместник на „лошата“ Нинова почти 8 месеца, а стои сякаш и той е спуснат с парашут от самолета… Дори отговаряше за процеса по присъединяване към ОИСР, стопиран с едно от първите решения на новия кабинет”, пише Маргаритов.

Според него Нинова единствена е поставила защитата на потребителите като централна тема и то не само на думи – „достатъчно е да споменем недопускането на двойна индексация на мобилните услуги, затегнатия контрол за овладяване на психозата на цените на олиото и горивата през март и април, законопроекта за спиране произвола на колекторите, реалното въвеждане на мерките с нулевото ДДС за хляба и брашното, забраната на райския газ”, отчита Маргаритов. И добава – „ да не забравяме – според Евростат през месец май България беше на първо място по индустриален ръст в ЕС. Е, колеги: нищо лошо няма да стане, ако се наложи да отчетете тези факти в името на спокойствието на българските граждани, всички те и потребители. Защитавайте ги, въпреки малкото време, с което разполагате! Имате добра основа”, пише бившият заместник министър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети