Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Николов след победата в Бургас: Печелил съм избори и когато ГЕРБ управлява, и когато е в опозиция

Политика

Димитър Николов след победата в Бургас: Печелил съм избори и когато ГЕРБ управлява, и когато е в опозиция

Димитър Николов след победата в Бургас: Печелил съм избори и когато ГЕРБ управлява, и когато е в опозиция - Tribune.bg
Снимка:

„Аз съм печелил избори, когато ГЕРБ управляваше. Печелил съм избори, когато е в опозиция“, заяви пред БНР досегашният кмет на Бургас Димитър Николов, който печели пети мандат на първи тур с над 60% от гласовете.

Той обясни, че винаги започва кампанията си късно – две седмици преди вота - за да даде възможност на опонените си да дадат добри идеи за града и да има равностойна битка. Винаги е залагал на кампания с фокус върху това какво предлага занапред.

„Този, който заложи на окалянето на града, на очернянето, получи слаб резултат. Бургазлии обичат града си, да чуват позитивни и перспективни неща за него“, заяви той.

Николов коментира и опонентите си: „Димитър Найденов показа по-грамотно, по-визионерско поведение от Бачийски“, заяви той.

Според Николов собствените приходи в общината винаги са по-малко от задачите и решенията:

„Последните 2-3 години много проекти се замразиха. Скоростта падна рязко. Ние нямаме децентрализация и всичко зависи от столицата и от министерствата“.

Кметът обясни, че няма да е трудно да събере мнозинство в Общинския съвет

„Няма да е трудно да се формира мнозинство в Общинския съвет, защото разделението не е толкова силно като в парламента и много често се случва пълно единодушие“, посочи той като допълни, че групата на ГЕРБ е достатъчно голяма и монолитна. 

Николов съобщи, че това най-вероятно ще е последният му мандат начело на Бургас.

По-рано той благодари във фейсбук, че съгражданите му са дали възможност да управлява още 4 години.

„Благодаря, че ме приемате такъв, какъвто съм! Незнам дали ще бъда идеалният кмет, но ви гарантирам, че ще съм този, на когото можете да разчитате! И ще направя всичко по силите си да се гордеете с Бургас, както аз се гордея с вас!“, написа той. 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети