Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Стоянов иска нова структура на въоръжените сили

Политика

Димитър Стоянов иска нова структура на въоръжените сили

Димитър Стоянов иска нова структура на въоръжените сили - Tribune.bg
Снимка:

“Изпълнението на редица важни мисии в страната, многонационалната военна група, която изпълни своя пълен потенциал, участието на българската армия в третата мисия за подпомагане на карловското население, в охраната на границата и в ремонта на граничното съоръжение, медицинската евакуация и не на последно място помощта на турското население след земетресението са безспорни успехи за 2022 г”. Това заяви служебният военен министър Димитър Стоянов.

Стоянов уточни обаче, че трябва да се мисли за реализация на модернизационните проекти и създаване на нова структура от силите.

Адмирал Емил Евтимов, началникът на отбраната увери, че не трябва да се притесняваме за сигурността ни. “Създаването и революцията на многонационалната военна група, с подготовката на членовете от НАТО ние се чувстваме сигурни. Трябва обаче да сформиране многонационални групи, трябва инвестиция в хора и ресурс”, заяви Евтимов.

Изпратил съм писмо до делегацията ни в Брюксел, проведени са срещи на ниво посланици, но триъгълните сделки за закъснели. Те трябваше да се взимат от редовно правителство, както и да де задейства законодателната власт”, коментира още Стоянов, след което уточни, че министерството не е получавало писмо от Жозеп Борел, комисарят по външните въпроси на ЕС. “В момента тече подготовка с икономическото министерство, за да изпратим военна помощ на Украйна”, коментира още Димитър Стоянов. “Работим и по МиГ-29. Имаме резултат с Полша, очертава се да имаме и втори, така че там има глътка въздух. По отношение на заместващите платформи, няма как това да отговаря на нашите изисквания”, обясни още той. Относно думите на Путин, че Русия ще излезе от договора, с който се ограничава използването на ядрено оръжие, Стоянов поясни, че не отчитат възможност от използване на такова оръжие.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети