Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Стоянов: Предложението към Радев дойде от записа на заседанието на ПП-ДБ - да бъде английска кралица

Политика

Димитър Стоянов: Предложението към Радев дойде от записа на заседанието на ПП-ДБ - да бъде английска кралица

Димитър Стоянов: Предложението към Радев дойде от записа на заседанието на ПП-ДБ - да бъде английска кралица - Tribune.bg
Снимка:

Предложение към Румен Радев имаше и то дойде по време на записа от заседанието на ДБ и ПП, оповестен в общественото пространство през юли 2022 г. В офертата, която отправиха към президента, е да бъде английска кралица - да му бъдат орязани крилата и да му бъдат отнети всички привилегии, включително за назначаване на хора в службите. Това коментира пред bTV Димитър Стоянов, секретар по сигурност и отбрана на държавния глава.

Той подчерта, че казва това с шеговит тон, но припомни, че някои от казаните в записа неща изглеждат като програмата за управление на сегашното правителство:

„Покана към президента Румен Радев няма - това, което казах, е в шеговит тон. Той категорично изрази своя вот на недоверие по време на връчване на мандата в резултат на този запис“.

Относно политическия проект „Трети март“ Стоянов заяви, че не е наясно дали ще има партия и ако възникне такава, дали ще бъде президентска или не. А въпросът дали Весела Лечева, Крум Зарков и бившите социални министри ще бъдат лицата на такава алтернатива трябвало да бъде отправен към тях.

„Все още не виждам такъв проект на хоризонта, може би трябва да го дискутираме, след като се появи“, заяви Димитър Стоянов и допълни, че досега проруски партии не е виждал в България.

„Ако има такъв проект, в неговите рамки ще се реши дали да работи с Делян Пеевски, а няма Делян Пеевски да решава ще работи с такъв проект“, посочи още той.

Според Стоянов, Бойко Борисов може да каже къде води Пътят на Копринката.

Относно снощното показно убийство на Мартин Божанов-Нотариуса, секретарят по сигурност и отбрана на президента заяви, че „то показва каква е ситуация в България - времената са размирни и явно човешкият живот не е ценен“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети