Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитров: ЦИК научи за новите 150 машини от прокуратурата

Политика

Димитров: ЦИК научи за новите 150 машини от прокуратурата

Димитров: ЦИК научи за новите 150 машини от прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

Централната избирателна комисия е научила от Прокуратурата за нови 150 машини за гласуване. Това коментира пред БГНЕС Димитър Димитров, заместник-председател на ЦИК.

Прокуратурата е уведомила ЦИК за нови 150 машини за гласуване, които се намират в митнически склад на територията на летище София. От ЦИК решиха да напишат на свой ред писмо в отговор на Прокуратурата и ДАНС.

„Написахме едно писмо, че от писмото, което ни е изпратила прокуратурата разбираме, че има проблем. Никой никога не е имал представа за това. Ще видим каква ще е реакцията“, каза Димитров

„Многозначително е, че се появиха 228 машини, а сега 150“, заяви още той и добави: „Един колега попита трябва да дочакаме 1000, за да реагираме, това е в рамките на шегата... Нямаме никакво отношение, нито знаем за това. Как да коментираме нещо, което сме чули за пръв път“.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова заяви, че всички въпроси трябва да бъдат отправени към фирмата „Сиела Норма”, защото ЦИК не бил нито вносител, нито възложител за закупуването на машините.

От „Сиела Норма“, която е вносител на устройствата за гласуване и избрана от ЦИК за доставчик за 14 ноември, съобщиха тази вечер, че 150-те машини на летището са за резервни части. На тях нямало качен софтуер и не могат да се ползват за гласуване. „Уведомихме прокуратурата и тя ни даде разрешение да ги закараме на склад. А прокуратурата е уведомила ЦИК“, съобщават още от компанията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети