Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димо Гяуров: Бих изгонил руския посланик

Политика

Димо Гяуров: Бих изгонил руския посланик

Димо Гяуров: Бих изгонил руския посланик - Tribune.bg
Снимка:

„Аз бих изгонил руския посланик от България, защото става дума за директна провокация“. Това обяви пред Нова тв  бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров по повод скандала около настояването на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България и Румъния. Според него е било необходимо най-малкото посланикът да бъде привикан във външно министерство и да му бъде обърнато внимание.

„Изправени сме пред множество опции и трябва да разгледаме всички. Не е изключено да има по-мащабно или по-ограничено военно действие от страна на Русия. Фактът, че президентът Байдън като, че ли изтърва реплика за едни по-ограничени действия, говори, че може би има очакване за нещо подобно. Приемам думите за изтеглянето на частите на НАТО от България и Румъния като провокация, защото няма такива бази”, заяви Димо Гяуров.

По думите му що се касае до реакциите на България спрямо силите на НАТО, няма нужда  да казваме на Алисанса да заповяда на наша територия, защото ние сме член.

Той изобщо не изключва версията Русия "да врътне крана на тръбата през Украйна" в опит да принуди Европа и САЩ да отворят "Северен поток 2". "Цяла Европа е в зависимост от Русия и от руските доставки на газ. За никого не е тайна, че настоящата газова криза е напълно целенасочена от Русия", заяви Гяуров. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Димо Гяуров
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети