Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димов след оттеглянето на Цветанов: Няма да има проблеми и промяна в коалицията

Политика

Димов след оттеглянето на Цветанов: Няма да има проблеми и промяна в коалицията

Димов след оттеглянето на Цветанов: Няма да има проблеми и промяна в коалицията - Tribune.bg
Снимка:

Североизточна България отговаря на условията за чист въздух

Няма предпоставка за промяна и проблеми в управляващата коалиция след оттеглянето на Цветан Цветанов. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов пред БНТ.

На въпрос дали след промените в ГЕРБ ще има промяна в управляващата коалиция, Димов отговори: "Не, не мисля, че има такава предпоставка. Това е вътрешнопартийно развитие. Мисля, че след резултатите, в които ГЕРБ убедително победи и ВМРО се представи изключително добре, не мисля, че ще има проблем".

Димов коментира и качеството на въздуха. Целият Североизточен район на България вече отговаря на нормите за качество на въздух, каза Димов. По думите му, големите градове като София и Бургас намаляват стойностите на замърсяване на въздуха с всяка година.

Министърът изтъкна, че се очаква следващата година десет български общини да подменят градския си транспорт, като ресурсът за подобряване на чистотата на атмосферния въздух се усвоява добре.

„На 28 май след дълги преговори с ЕК отделихме нов ресурс от около 380 млн. лв. за десет общини, които имат възможност да кандидатстват за смяна на градския транспорт с трамваи, електробуси и тролейбуси и евентуално към края на годината - още 80 млн. за фини прахови частици от битовото отопление за онези общини, които не можаха да кандидатстват“, допълни Димов.

Предстои да се реши на европейско ниво как да се регулира движението на стари автомобили в ЕС, които не отговарят на еко-изискванията, като Министерството на транспорта вече поема нужните действия, обясни министър Димов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети