Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДКК опроверга Нинова - одит на 'Кинтекс' не е извършван

Политика

ДКК опроверга Нинова - одит на 'Кинтекс' не е извършван

ДКК опроверга Нинова - одит на 'Кинтекс' не е извършван - Tribune.bg
Снимка:

Одит на "Кинтекс" ЕАД не е извършван. Това става известно от официално писмо, получено от "Държавната консолидационна компания" ЕАД, съобщиха от държавния оръжеен търговец. 

 

На 18 април министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова съобщи, че уволнява ръководството на дружеството поради "заключения на Инспектората на министерството за редица нарушения и конфликт на интереси на изпълнителния директор". Допълнително медиите бяха уведомени, че министърът ще сезира Прокуратурата.

 

От дружеството посочват, че проверка не е извършвана, защото Инспекторатът няма правомощия за такава по отношение на държавно дружество и това е отразено в неговото становище. Единствените документи, на база на които е освободено ръководството, са получени анонимни твърдения тип донос по електронна поща. Самата министър Нинова писмено признава всичко това в свое писмо до Прокуратурата, посочват от дружеството, като прилагат снимка на писмото от министерството до Прокуратурата. 

В своето становище (което е предоставено на "Кинтекс") Инспекторатът писмено заявява, че не е в компетенциите му да извърши проверка и че такава не е правена, посочват още от дружеството.

В прессъобщението се изтъква още и предположението на бившия изпълнителен директор на "Кинтекс" Александър Михайлов, че уволнението му е свързано с прекратеното от него източване на милиони от "Кинтекс" ЕАД и/или предстоящи съмнителни сделки на фона на войната в Украйна и искания за военна помощ. От дружеството напомнят, че за освобождаването на другите 3-ма членове на Съвета на директорите на "Кинтекс" и до този момент не са посочени никакви причини.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети