Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Народното събрание чества 142 години от създаването си

Политика

Народното събрание чества 142 години от създаването си

Народното събрание чества 142 години от създаването си - Tribune.bg
Снимка:

Караянчева: Скоро избирателите ще дадат своята оценка как сме работили

Народното събрание днес чества 142 години от създаването си. На този ден се свиква Учредителното събрание във Велико Търново, което гласува първата българска Конституция. Затова в началото на парламентарния ден председателят на НС Цвета Караянчева изтъкна ролята на парламента в изграждането, управлението и развитието на съвременната ни държава.

Караянчева припомни, че в старопрестолния град представителите на българския народ от всички краища на страната са водили ожесточени спорове, но са били обединени в името на Родината.

„Заслужава си днес 142 години по-късно да си припомним думите на Екзарх Антим Първи при откриването на Учредителното събрание: „Успехът на делото, за което сме се събрали, зависи от политическата мъдрост, която ще покажем“. Уважаеми колеги, 44-ото Народно събрание е в края на своя мандат. Скоро избирателите ще дадат своята оценка как сме работили, отговорихме ли на техните очаквания, откликнахме на техните проблеми, намерихме ли правилните решения. Каквито и слабости и грешки да допуснахме, смятам, че не се отклонихме от правилната посока - България да бъде част от семейството на демократичните и правови държави, стремящи се към мир, свобода и благоденствие“, изтъкна Цвета Караянчева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети