Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Днес става ясно кой ще замени Красимир Живков в МОСВ

Политика

Днес става ясно кой ще замени Красимир Живков в МОСВ

Днес става ясно кой ще замени Красимир Живков в МОСВ - Tribune.bg
Снимка:

Днес ще стане ясно кой ще е новият заместник-министър на околната среда и водите. Премиерът Бойко Борисов заяви в неделя, че няма как Красимир Живков да остане на поста си и ще бъде отстранен.

Живков беше арестуван преди дни и стана обвиняем за участие в организирана престъпна група за търговия с отпадъци. Късно снощи съдът реши, че той ще остане с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Има събрани множество доказателства, от които става ясно, че зам.- министърът е съдействал за издаването на разрешения за внос на отпадъци, основно от Италия. Той индиректно е оказвал натиск на служители за издаване на разрешения на определени дружества, въпреки че те не отговаряли на изискванията. Служителите, които отказвали били принудени да напускат министерството, обясни преди дни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Зам.-министърът е отказвал издаване на нотификации за изнасяне на смет от България и принуждавал производителите, които имат такива отпадъци, да ги предават на определени фирми, твърди прокуратурата. По делото обвинения имат братята Атанас и Пламен Бобокови.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети