Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО иска до 2 дни бонус платен годишен отпуск за непушачите

Политика

ВМРО иска до 2 дни бонус платен годишен отпуск за непушачите

Снимка:

Пушачите ежедневно излизат в повече почивки от колегите си, за да пушат

ВМРО внесе добавка в Кодекса на труда за до два дни платен годишен отпуск за непушачите, обясни народният представител Александър Сиди в кулоарите на парламента.

„Ние се опитваме да допълним тази тотална забрана за пушене, която е по всички обществени места. Това кара и работниците и служителите да излизат извън работните помещения и съответно да си получават една нерегламентирана почивка на всеки час, два. Това поставя в дискриминационни условия останалите служители непушачи“, коментира мотивите за поправката Сиди, въпреки че и самият той е пушач.

От ВМРО смятат, че служителите, които стоят съвестно на работните си места имат право да получават допълнителен отпуск до два дни. Това ще е една добра мярка за подобряване на здравето на българския народ, убедени са вносителите.

Поправката не е обсъдена с работодателските организации. След като касае Кодекса на труда, текстовете на поправката, която дава допълнителен бонус от два дни платен отпуск на непушачите, тепърва ще бъдат обсъдени на Национален съвет за тристранно сътрудничество.

Александър Сиди отказа коментар по въпроса дали депутатите от ВМРО ще подкрепят поправките в закона за хазарта. Неговият аргумент е, че внесеният законопроект от Валери Симеонов не е обсъждан в малката коалиция.  

 


Коментари (1)

Нина Известно е на всички, че тютюнопушенето е болестно състояние, човек се пристрастява към цигарите и е трудно да се откажеш. Откъде-накъде, вместо да се помогне на болните от тютюнопушене, ще ги наказват с тези два дни за непушачи! Точно обратното-трябва да бъдат по-толерантни към пушачите, те не са виновни за това пристрастяване!
23.01.2020 13:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още