Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. До 25 000 лв. санкция за веригите, които не предлагат стоките на местните производители

Политика

До 25 000 лв. санкция за веригите, които не предлагат стоките на местните производители

До 25 000 лв. санкция за веригите, които не предлагат стоките на местните производители - Tribune.bg
Снимка:

Парламентът прие промени в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на второ четене. В преходни и заключителни разпоредби на законопроекта е заложен текст, с който се измени Законът за мерките и действията по време на извънредното положение.

Депутатите приеха какви да са санкциите, ако търговските вериги не спазват новите разпоредби за площта, която ще се дава на българските производители. Прие се санкциите да бъдат в размер от 15 000 до 25 000 лв. А при повторно нарушение стават още по-сериозни - от 30000 до 50000 лв.

„Целта е да бъде създаден един механизъм, който да даде възможността на българските производители да предлагат и реализират своята стока в тези вериги от магазини”, обясни Красимир Ципов от ГЕРБ.

С предложението се дефинира и понятието „вериги от магазини“. Това са търговски обекти за самообслужване за продажба на дребно на храни и нехранителни стоки, където търговията се извършва от името и за сметка на едно лице. Определение получи и понятието „сгради и съоръжения“. В поправката се внася уточнението, че за верига от магазини означава, когато тя разполага с 10 и повече търговски обекта на територията на страната.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети