Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. До дни решават за датата на президентския вот, обмислят 14 ноември

Политика

До дни решават за датата на президентския вот, обмислят 14 ноември

До дни решават за датата на президентския вот, обмислят 14 ноември - Tribune.bg
Снимка:

НС ще гласува до дни решението кога точно ще са изборите за президент. Това стана ясно от думите на шефката на НС Ива Митева преди заседанието на правната комисия.

Митева поясни, че самото решение е готово като текст, но ще иска утре - в сряда - на председателски съвет темата да бъде обсъдена за последно и всички колеги да се подпишат под него. След това ще го внесе като точка от дневния ред. Митева обаче не уточни дали самото гласуване ще бъде в сряда или четвъртък.

Тя отново напомни, че основната дата, към която клонят, е именно 14 ноември. Наред с това Митева изрази увереност, че актуализацията на бюджета ще мина през пленарна зала до края на другата седмица.

Митева поясни, че не знае дали ИТН ще ходи на срещата с БСП, която е насрочена за сряда сутринта в НС.

Наред с това Митева допълни, че в оставащите две седмици, до евентуалното разпускане на НС, ще иска подкомисията към правната да започне да обсъжда темата за промени в Конституцията, въпреки че реално няма достатъчно време за това. Преди седмица от ИТН внесоха промени в конституцията за отпадане на забраната за двойно гражданство за избиране на депутати.

Тя отрече критиките, че не разпределя на време законопроектите, внесени в НС, особено тези за съдебната система.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети