Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Добрев пита шефа на „Лукойл България“ дали в неделен ден е возил Асен Василев в личния си автомобил

Политика

Добрев пита шефа на „Лукойл България“ дали в неделен ден е возил Асен Василев в личния си автомобил

Добрев пита шефа на Лукойл България дали в неделен ден е возил Асен Василев в личния си автомобил - Tribune.bg
Снимка:

В Народното събрание се проведе изслушване на министъра на икономиката и индустрията, директора на Агенция „Митници“, изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и представители на Лукойл.

Председателят на комисията по енергетиката Делян Добрев попита генералния директор на „Лукойл България” Александър Величков дали миналата година в почивен ден – по-конкретно в неделя през месец септември, е возил с личния си автомобил финансовия министър Асен Василев към централата на „Лукойл“.

„Помислете какво ще ми отговорите, защото имам причина да ви питам“, подчерта Добрев.

Величков потвърди, че познава Асен Василев, с когото се срещал в Министерски съвет и в кабинета му в Министерството на финансите. Дали го е качвал в колата си и какво е правил миналия септември твърдеше, че не помни.

„Аз не зная кой ден е било, не мога да ви кажа. Няма как да ви кажа в кой ден е било, но сме се виждали“, каза Величков.

Около 20 минути по-късно Величков поиска повторно думата и заяви, че си е погледнал календара и през септември не е возил Асен Василев в личната си кола „където и да било“.

Въпросът му предизвика острата реакция сред депутати на „промяната“ – особено Искрен Митрев и Венко Сабрутев.

„Това да не е speed dating?“, попита Митев, а Добрев беше обвинен от Йордан Иванов от ДБ, че се държи „като на пазара в Хасково“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Делян Добрев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети